About us

Er was eens..

Hi, wij zijn Jeanine en Milou! Combineer onze namen en je hebt een bedrijfsnaam; creatief toch? ‘Jalou’ betekent trouwens ‘jaloers’ in het Frans, en is Frans niet de taal van de liefde? ; ) Waarschijnlijk zijn we bij het uitkiezen van een bedrijfsnaam een beetje beïnvloed door Milou haar Frans sprekende man Max, die samen met Jeanine’s vriend Mark aan de keukentafel zat toen wij met het idee voor dit concept kwamen.

Het begon voor ons als collega’s op de afdeling Hartziekten in het LUMC, want ja… wij zijn ook verpleegkundige! Al heel snel ontstond er een hele hechte vriendschap. Je zou kunnen zeggen dat het als liefde op het eerste gezicht was ; ) En nu zijn we naast vriendinnen en collega’s bij het LUMC ook nog eens compagnons (het laatste Franse woord, beloofd).

Zoals gezegd begon By Jalou aan de keukentafel met een wijntje en wat lekkere kaasjes. Midden in een pandemie en bijbehorende drukte in het ziekenhuis hadden we het erover dat we iets wilden doen met onze creativiteit en ook wel toe waren aan wat meer positiviteit. Milou was net getrouwd en we kwamen er al snel achter hoe moeilijk een goed trouwteam te vinden is.

Jeanine haar vader werkt op de bloemenveiling en hielp ons een handje en zo werd een idee realiteit en ging het vanaf dat moment heel snel. We kregen een werkplekje op de veiling en hebben inmiddels al heel wat leuke events mogen stylen en kunnen we niet wachten om er nog vele te mogen doen!

 

Jeanine

Milou